Instructeur Medical Oxygen Provider

Cursusinformatie

De verstrekker van medische zuurstof (Medical Oxygen Provider) kan worden omschreven als schakel in de hulpverleningsketen naar particulieren, overheid, bedrijven, instellingen en (water) recreatievoorzieningen. Zij richt zich op het zoveel mogelijk beperken van de nadelige gevolgen van ongevallen en calamiteiten die de betreffende persoon zijn overkomen.

MOP richt zich op het verantwoord verstrekken van medische zuurstof aan een slachtoffer, bijv. in geval van verdrinking, bedwelming/intoxicatie (door gevaarlijke stoffen als chloor en ammoniak) of tijdens een (sport)evenement. Het is wettelijk verankerd op enkele plekken. Daaruit kan worden opgemaakt dat het toedienen van zuurstof geen voorbehouden handeling (BIG) is, maar wel een risicovolle handeling. Dat vraagt om een passende opleiding en certificering.

De certificatieregeling Persoonscertificering Medical Oxygen Provider is o.a. bedoeld voor de BHV'er/First Responder, EHBO'er (tijdens evenementen), Toezichthouder of Zwembadmedewerker en Strandwacht. In de certificatieregeling is daarom sprake van een modulaire opbouw. Hierdoor is het voor opleiders mogelijk om maatwerk te leveren. En voor cursisten is het mogelijk om specifiek voor bepaalde zuurstofinzetten te worden opgeleid.

In de markt bestaat er behoefte aan een persoonscertificering die een kandidaat in staat stelt als (freelance-)instructeur zelfstandig een opleiding Medical Oxygen Provider te verzorgen en te examineren. Cursisten van deze instructeur kunnen daardoor in aanmerking komen voor het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat 'Medical Oxygen Provider'.

Om te beoordelen of de aanvrager van het persoonscertificaat 'Instructeur Medical Oxygen Provider' beschikt over het beoogde niveau van kennis en vaardigheden, dient deze een theoretisch (alleen bij eerste certificering) en praktisch examen af te leggen. Geslaagde cursisten ontvangen het NIKTA NEN-EN-ISO/IEC 17024 persoonscertificaat 'Instructeur Medical Oxygen Provider'. Aan de hand van een theorie- en praktijkexamen (diverse scenario's) wordt vastgesteld of de kandidaat competent is. Als de kandidaat slaagt, ontvangt hij/zij het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat 'Medical Oxygen Provider'.

Geldigheid certificaat: 2 jaar

Aan de hand van een theorie- en praktijkexamen (diverse scenario's) wordt vastgesteld of de kandidaat competent is. Als de kandidaat slaagt, ontvangt hij/zij het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat 'Instructeur Medical Oxygen Provider'.

De cursusduur bedraagt per module 8 uur

  • Cursustitel: Instructeur Medical Oxygen Provider
  • Vereiste vooropleiding: Basis Medical Oxygen Provider
  • Instructeur: MOP Nikta
  • Certificering: MOP Nikta
  • Cursus is inclusief presentatie
  • Cursusprijs € 450,- p.p. per dag inclusief certificering

Praktische cursusinformatie

  • Cursusduur: basis en herhaling 8.30 t/m 16.00 uur
  • Aantal cursisten: minimaal 6, maximaal 12 cursisten
  • Cursuslocatie: beveiligingsorganisatie of via Medivice

vraag offerte aan en informeer naar de mogelijkheden

Onze opleidingen:

Basic Life Support (BLS)

 

Pediatric Basic Life Support (PBLS)

 

Bedrijfshulpverlening (BHV)

 

Acute Zorgverlener

 

Evenementen Zorgverlener Cat.2

 

Evenementen Zorgverlener Cat.3

 

Medisch Assisterende Handelingen in de Spoed- en Evenementenzorg

 

Basis Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten

 

Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten

 

Medical Oxygen Provider

 

Instructeur Medical Oxygen Provider

 

Acute Zorg Kind en Omgeving (AZKO)

 

Levens Reddend Handelen Beveiliging

 

Levens Reddend Handelen Brandweer

 

Levens Reddend Handelen Politie

 

Traumaopvang (BATCC en ABCD module)

 

Teamtraining Acute Geneeskunde

 

Stop de bloeding

 

NVB
NIKTA
Reanimatieraad
NVAM
ERC
Klanten aan het woord

"Opleidingen en meer"

- Medivice

© 2024 Medivice

Design & Ontwikkeling: De Web Specialist
Hosting: Hostingindustries